Tag Archives: aek

Македонец потпретседател на европските регулатори – Ќе поевтини и роамингот?

АЕК соопшти и дека директорот Роберт Ордановски е избран за потпретседател на Телото на европските регулатори  на Европската комисија (БЕРЕК), за 2014 година.

______________________________________________________________________________________________________

АЕК нареди – фиксна телефонска претплата за сите

АЕК му наложи на Македонски телеком висината на месечната претплата да биде еднаква, како за резиденцијалните, така и за деловните корисници, бидејќи услугата е  иста.

______________________________________________________________________________________________________

Нема веќе анонимни СИМ припејд картички – секој број ќе се купува со лична карта

Агенцијата за електронски комуникации наложи од 15 октомври 2012 година секој кој ќе купи број – пост пејд да приложи лична карта и да биде иднетификуван во системот како имател на бројот.

______________________________________________________________________________________________________

Пазете на роаминг за да не ве изгори сметката

АЕК – Агенцијата за електронски комуникации, упати апел оние кои патуваат во странство, внимателно да ја користат услугата – роаминг.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1