АЕК нареди – фиксна телефонска претплата за сите


АЕК му наложи на Македонски телеком висината на месечната претплата да биде еднаква, како за резиденцијалните, така и за деловните корисници, бидејќи услугата е  иста.


Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) по препорака на Европската комисија му предложи на Македонски телеком да ја изедначи месечната претплата за фиксна телефонија. И домаќинствата и фирмите ќе плаќаат по 399 денари. Што е речиси двојно намалување за бизнис-корисниците кои досега плаќаа 699 денари. Одлуката стапува на сила на 1.

Ова е прв пат регулаторно тело во земјава да влијае на цените на месечната телефонска претплата. АЕК очекуваат дека и другите оператори ќе ги намалат цените

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1