Tag Archives: alvbanska

Кривична за интонирањето на албанската химна во Тетово

Јавното обвинителство започна истрага, а ќе се поднесат и кривични пријави за интонирањето на албанската химна во универзитетот во Тетово на првиот академски ден. Интонирање на химна на странска држава во државен универзитет кој се финансира со парите на македонските граѓани, е кривично дело и виновните ќе си сносат одговорност.

______________________________________________________________________________________________________

Во која држава е Тетово? Со химната на Албанија стартувана академската година

Академската година на Државниот универзитет во Тетово започна со интонирање на химната на Република Албанија, пренесува Канал 5.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1