Tag Archives: aparati

Бата Живојиновиќ е на апарати – му се влошила состојбата

  Познатиот српски актер Велимир Бата Живојиновиќ е приклучен на апарати, 78 годишниот актер пред два месеци доживеа хеморагичен удар, беше пуштен на домашно лекување, но состојбата му се влошила и итно бил приефрлен на клиниката Воено-медицинската академија -ВМА. Лекарите се борат за неговиот живот.

______________________________________________________________________________________________________

Апаратите за дијализа заразени со хепатит Ц – крв или хепатит е изборот на болните

Апа­ра­ти­те за ди­ја­ли­за се заразени со хепатит Ц, болните немаат избор, ако сакаат да сменат крв мораат да седнат на тие апарати и да се заразат со опаснипт вирус.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1