Tag Archives: arsen

Вo оризот има арсен – внимавајте колку често го јадете (Видео)

Американските списанија ги предупредуваат граѓаните за конзумирањето на оризот, кој што според последните истражувања покажува дека го зголемува количеството на арсен во организмот. Купувајте македонски ориз – странските брендови како што ќе видите од текстов не гарантираат ниту подобар квалитет, а богами после последниот аларм од САД ниту се здрави за конзумирање.

______________________________________________________________________________________________________

Украина: Со арсен отруени неколку православни свештеници

Во Украина во последниве неколку недели отруени се неколку епископи на Украинската православна црква, а меѓу нив е и кандидатот за шеф на Москвската патријаршија Архиепископот Павел Лебед.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1