Tag Archives: biblioteka

ФОТО: Брилијантно решение – Зграда која што спречува самоубиство

Елмер Холемс Бобст, библиотека на универзитетот во Њујорк, станала прва таква градба која што спречува самоубиства.

______________________________________________________________________________________________________

Папата сакал да биде библиотекар во Ватикан

Главниот архивар во библиотеката во Ватикан, надбискупот Жан-Луј Бригес, изјави дека папата Бенедикт шеснаесетти, пред да биде избран за поглавар на Римокатоличката црква, имал желба да биде шеф на ватиканската библиотека, пренесува Верската информативна агенција (VIA).

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1