Tag Archives: чаир

Ако училиштата во Чаир сами си стават албански имиња – полиција ќе им ги симне таблите

Прекрстување и поставување табли со нови имиња во  Чаир е незаконски и доколку го сторат тоа ќе мора да интервенира полицијата, вели директорот на Инспекторатот за локална самоуправа Ванчо Шехтански.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1