Tag Archives: Че Гевара

45 ГОД. ОД СМРТТА НА ЧЕ ГЕВАРА: Дневниците на Че Гевара на интернет (Фото)

Пред 45 години кај боливиското село Ла Игера е убиен Ернесто Гевара де ла Серна, контроверзниот револуционер и своевидната медиумска икона на 20-ти век, и ќе биде запаметен во светот како Че Гевара.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1