Tag Archives: delo

Интернет мобинг е кривично дело – Објавувањето на детали од приватен живот за трето лице е казниво

Според истражување спроведено врз тинејџери од неколку европски земји 90 насто од нив изјавиле дека во некој момент биле жртви на интернет малтретирање од свои врсници. Почесто на мета се девојчињата. Од анкетираните се покажало дека дури 30 насто се жртви на интернет малтретирање.

______________________________________________________________________________________________________

Фатени на дело: Уапсени додека бушеле ѕид на просторија во која се наоѓал сефот со пари

Саша М. (34) од Крушевац и Станој З. од Ветерник и државјанин од Германија Бајрам Ш. (54) се уапсени за време на нивниот обид да ограбат пошта во Кулпин.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1