Tag Archives: епидемија

Епидемија од овчи сипаници во Прилеп

Според податоците од Центарот за јавно здравје од почетокот на годинава до денес регистрирани се 786 заболени лица што е безмалку 20% од досега евидентираните околу 4.000 случаи на варичела во целата држава поради што во Прилеп е прогласена епидемија на овчи сипаници или варичела.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1