Tag Archives: evropska

Македонија со уште еден позитивен извештај и препорака за старт на преговорите со ЕУ без одлагање

Нова препорака за почеток на преговорите за членство на Македонија во Европската унија од Европската комисија, со укажување на ЕК до Советот на Унијата да го овозможи ова без понатамошно одлагање, од што корист ќе има целиот регион.

______________________________________________________________________________________________________

По Грција сега и Бугарија може да не уценува за ЕУ

Бугарија ќе искористи што Македонија и Србија се поблиску до Европската унија за да со уцени реши некои отворени билатерални прашања, објави германското радио „Дојче Веле“.

______________________________________________________________________________________________________

Се враќа придавката „македонски“ во европските извештаи

Придавката “македонски“ се враќа во извештајот на ЕК, со кој се оценува напредокот на државата во исполнувањето на европските критериуми, пишува весникот Нова Македонија повикувајќи се на високи извори во МНР.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1