Tag Archives: farah

Уште еден двоен златен момент за Мо Фарах

Мо Фарах доби по втор пат доби две злата, но овој пат не медали туку две близначиња ќерки. Фарах кој и самиот е близнак, роден во Сомалија, на Олимпијадата во Лондон освои две злата на трките на 5000 и 10,000 метри.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1