Tag Archives: feredze

Русинките што работат во Иран добиваат пари за да носат фереџе

Властите во Иран им плаќаат паричен надомест на Русинките кои работат како техничари во единствената нуклеарна централа во земјата да носат фереџе и традиционална исламска носија, изјавил еден ирански пратеник за новинската агенција ИСНА.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1