Tag Archives: fizika

Бетмен може да лета, но ќе се утепа уште на слетување – откриваат физичарите

Бетмен со помош на своето одело може да лета од високи згради и облакодери, но сепак кога би слетувал веројатно би умрел, докажале британски студенти по физика.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1