Tag Archives: funkcioneri

Доживотна казна затвор во Косово

За убиство на највисоки државни функционери – претседателот, спикерот на парламентот, премиерот, претседателот на Уставниот суд, претседателот на Врховниот суд или државиот јавен обвинител, Косово воведува казна доживотен затвор.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1