Tag Archives: грам

Еден грам ДНК може да зачува 700 терабитa информации

Еден грам од ДНК може да зачува 700 терабити информации, открива најновото истражување направено од страна на Џорџ Чирч, биоинженер и професор по генетика на медицинскиот факултет на Харвард заедно со неговиот тим.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1