Tag Archives: grenland

Топење на мразот на Гренланд – што ќе не снајде

Нивото на морињата и океаните ќе нарасне за 1 метар. 1 метар…на светско ниво… Дали Амстердам би бил во друштвото на Атлантида??? Најверојатно…Стокхолм??? Можеби… 

______________________________________________________________________________________________________

Џиновски леден брег се одвои од Гренланд – ВИДЕО

На 16 јули, џиновско ледено острово со величина од 120 квадртни километри се одвоил од ивицата на петермановиот глечер, еден од најголемите глечери на Гренланд.  

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1