Tag Archives: jajca

Пушиш или јадеш јајца – исто ти се фаќа

Канадски научници дошле до сознанија дека холестеролот во жолчката на јајцето има речиси исто негативно влијание за крвните садови како и чадот од тутун. Нивната студија е објавена во Atherosclerosis.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1