Tag Archives: јубилеј

Земјата изумител на челичното тавче слави 50 год независност од Британските колонизатори

Карибиските острови Тринидад и Тобаго (ТТ) и Јамајка заедно со африканската земја Уганда заедно се осамостоија од Велика Британија во 1962 година и оваа година, овие земји слават свои Златен јубилеј  – 50 години од независноста.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1