Tag Archives: jugoslavija

Видео: Мачка ја испочитува химната „Еј Словени“ – штом ја слушна застана мирно !!!

Кој вели дека животните се што прават, прават инстиктивно. Оваа југоносталгична мачка се покажа со поголема совест дури и од некои луѓе на планетава.

______________________________________________________________________________________________________

Летечка Ружица – Беше најбрза жена во Југославија, а незнела да вози во рикверц

Ружица Нешковиќ беше најбрзата жена во стара Југославија ја нарекуваа ,,летечка Ружица,, или ,, Летечка Новосаѓанка,, и завидуваа и мажите и жените, и нуделе пари и автомобили да ги пушти да победат, и подметнувале, ја сопнувале, и ставале рицинус во кафето – но Ружица продолжила да победува од инает.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1