Tag Archives: конвенционална

Научници тврдат дека органската храна не е поздрава од конвенционалната

Научниците од Универзитетот Стандфорд велат дека со консумирање на органска храна може да ја намалиме изложеноста на пестициди но не и да бидеме поздрави.

______________________________________________________________________________________________________

Онколог, специјалист за рак, проговори за измамите во врска со оваа болест во научните кругови!

Во 1998 година Националниот Институт за рак одобрил да се започне студија за која могумина се надевале дека ќе дејде до клучни резултати. Но всушност ова ветувачко истражување станало едно од најголемите скандали во историјата на САД.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1