Tag Archives: kremi

Џабе се мачкате со креми за сончање очигледно не штитат од сонце?

иако спречуваат да не се гори на сонце сепак не штитат од УВ зраците.

______________________________________________________________________________________________________

Користите креми за потемнување – ризикувате неплодност

Веќе е познато дека солариумот предизвикува рак на кожата, но научниците сега предупредуваат – кремите за потемнување потикнуваат проблеми со неплодност, аномалии на плодот, па дури и рак.

______________________________________________________________________________________________________

Внимавајте со средствата за сончање

Многу од производителите на заштитните креми за сончање, тврдат дека ни нудат водоотпорни средства и целодневна заштита. Сите тие, впрочем, порано или подоцна се раствораат.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1