Tag Archives: kriminal

Се апси низ Македонија – Акција на МВР против компјутерски криминал

Во тек е голема полициска акција низ Македонија, досега се уапсени над десет лица, пишува Курир.

______________________________________________________________________________________________________

Криминалците заработуваат 870 милијарди долари годишно

Прометот на меѓународниот организиран криминал е 870 милијарди долари годишно

______________________________________________________________________________________________________

Криминалците заработуваат 870 милијарди долари годишно

  Прометот на меѓународниот организиран криминал е 870 милијарди долари годишно – сума која е 6 пати повеќе од званичната помош на Обединетите нации за развој.

______________________________________________________________________________________________________

Сиромашно момче од Бањалука уапсен од ФБИ за сајбер криминал

Сиромашниот студент од Росуље во Бањалука го шокираше соседството кога се дозна дека тој е еден од хакерите кого го барало ФБИ за милионската кражба на неколку банкарски кредитни картички на клиенти од целиот свет.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1