Tag Archives: medicina

Водата природен лек за сите болести – Тврди јапонската традиционална медицина

Јапонското лечење со вода дава резултат за многумина заболени и признато е дека е стопроцентно ефикасна за лечење против менингитис, дијабетис, гастритис, главоболки, астма, бронхитис, артритис, епилепсија, болки во телото, проблеми со срцето, маснотиите во крвта, заболување на бубрезите и мочните канали, дијареја, повраќање, запек, хемороиди, очни болести, болести на уво, нос, грло, заболување на […]

______________________________________________________________________________________________________

Чоколадо – задоволство за здравите, здравје за болните!

Чоколадото го регулира крвниот притисок и ја подобрува срцевата функција, ова го покажуваат двете најнови студии, кои пак се стара вест за производителите на чоколадо!

______________________________________________________________________________________________________

Мумии од 18 век, ќе се користат во медицински истражувања за откривање на Туберколоза

Научниците сметаат дека овие мумии би можеле да помогнат во отклучување на тајните на имунолошкиот систем.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1