Tag Archives: mentalno

Медицински скандал во Австрија: Насилно стерилизирани жени со хендикеп

Австрија ја тресе медицински скандал по потврдувањето дека физички и ментално нарушеното здравје на девојки и жени, биле насилно стерилизирани во австриските домови уште од 2001 год.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1