Tag Archives: mobing

Интернет мобинг е кривично дело – Објавувањето на детали од приватен живот за трето лице е казниво

Според истражување спроведено врз тинејџери од неколку европски земји 90 насто од нив изјавиле дека во некој момент биле жртви на интернет малтретирање од свои врсници. Почесто на мета се девојчињата. Од анкетираните се покажало дека дури 30 насто се жртви на интернет малтретирање.

______________________________________________________________________________________________________

Избришан сајтот gossipgirlskopje – по масовната реакција на граѓаните

По масовната реакција на граѓаните избришан е сајтот gossipgirlskopje каде авторот напишал дека тоа е сајт каде се ќе биде обелоденето. Имам уши на сите страни ништо нема да може да се сокрие – беше напишано на сајтот каде беа објавувани фотографии со полно име и презиме од млади деца  – тинејџери, а одоздола по […]

______________________________________________________________________________________________________

Тинејџери македонци жигосани на интернет сајт – ќе реагира ли некој

Ова заслужува секаква осуда. Доколку сметате и вие дека не е соодветно споделете за да се изврши притисок за итна рекација.  

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1