Tag Archives: nikola karev

Јас сум МАКЕДОНЕЦ ниту Грк, ниту Бугарин – необјавено интервју на Никола Карев за грчки Акрополис

Досега необјавено интервју со претседателот на Крушевската Република за грчкиот весник ,,Акрополис,, од 8 мај 1903. Во него Карев зборува дали е Македонец, Грк или Бугарин.

______________________________________________________________________________________________________

Се запалил студенскиот дом во Охрид – Фото

  Претпладнево пожар во студентскиот дом „Никола Карев“ во Охрид.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1