Tag Archives: одбележување

Годишнина од смртта на Мајка Тереза – одбележување во Скопје

На 5-ти септември во 1997 година во Калкута, Индија, почина Мајка Тереза, основачка на милосрдието. Во 1979 година ја доби Нобеловата награда за мир за извонредно широката дејност во помагањето на бедните, болните и унесреќените во целиот свет.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1