Tag Archives: orkestar

За ќеиф на душата Скопје Плех Фестивал 2012

За првпат во историјата на фестивалско Скопје се организира фестивал на традиционалната(чалгии, тамбури), плех оркестарската и модерната музика како и фузијата меѓу нив која неколкугодинешни учесници на фестивалот ја довеле до перфекција.

______________________________________________________________________________________________________

Немој чиче не сечи струја – Шутка оркестар со поздрав за ЕВН

Шутка оркестар стана навистина актуелен по поскапувањето на струјата. Тие имаат посветено песна на ЕВН а дел од текстот оди вака –

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1