Tag Archives: оружје

Се зајакнува руската војска: Воената флота се модернизира со беспилотни подморници

Ова  го изјави началникот на одделението на државни воени набавки во Русија, Анатолиј Шлемов. Според неговите зборови, на конструкцијата на беспилотните подводни подморници, Русија работи од крајот на осумдесетите години од минатиот век.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1