Tag Archives: почувствуван

Соларната бура почувствувана на Земјата!

Короналната соларна бура од 31 август денеска го 12 часот и 15 минути ја зафати нашата планета. Ненадеен импулс измерен на 28nT бил детектиран на магнетометарот во близина на Болдер, Колорадо. Мала гео магнетна бура моментално е во процес врз планетата Земја. Бурата во моментов е во прогрес. Предупредување: Гео магнетен К – индекс 5. […]

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1