Tag Archives: pocinati

Штип завиен во црно: Последно збогум за Бојан, Стефан и Јани

„Го молам небото да ми те врати“ – одекна од стотици млади грла познатата песна на Тоше Проевски со која гимназијалците од Штип ги испратија Јани, Стефан и Бојан во вечноста. Веднаш потоа се слушна силен аплауз од сите присутни. Родителите и роднините на настраданите кои денеска беа на комеморацијата во дворот на гимназијата „Славчо Стојменски“ […]

______________________________________________________________________________________________________

Руски посвоени деца се фрлаат на ранч во Америка – Русија бара истрага

Руските власти бараа проверка на ранчот за кој се сомневаат дека американските семејства ги „фрлаат“ руските посвоени деца

______________________________________________________________________________________________________

Дињи со салмонела – 2 лица умреле, 141 заразен

Здравствените работници во Индијана и Кентаки велат дека се испитуваат фарми, дистрибутери и трговците на мало по појава на салмонела од која починаа две, а заразени се најмалку 141 лице. Откриле дека салмонелата е поврзана со диња израсната во југозападна Индијана.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1