Tag Archives: problemi

Библиските ликови имале ментални проблеми?

Во очи на светскиот ден на ментално здравје„Црква на Англија“ ќе отвори дебата за тоа дали Исус и другите ликови од Библијата биле ментално здрави.

______________________________________________________________________________________________________

Како да ви исчезнат проблемите за 8 минути

  Нобеловецот Даниел Кахнеман тврди дека само во еден ден доживуваме 20 000 моменти. Секој момент се состои од неколку секунди. Каков ќе ни биде денот зависи од тоа како мозокот ги доживува тие моменти – позитивно, негативно или неутрално.  

______________________________________________________________________________________________________

Нови докази: ,,Плескањето,, и шамарот како казна создава ментални пореметувања кај децата

Не ги казнувајте децата со туркање, шамар или плескање – создава ментални проблеми кај нив – ова го покажала најновата студија објавена во реномираното списание ,, педијатри,,.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1