Tag Archives: saudiska arabija

Град во кој ќе живеат само жени

Саудиска Арабија има намера да создаде индустриски град во кој ќе живеат и работат само жени, на овој начин сака да направи компромис меѓу строгиот Шеријатски закон и желбата на жените да градат деловни кариери.

______________________________________________________________________________________________________

Саудискиот принц го напушти Сплит затоа што немал приватна плажа

Абдул Азиз Фаваз ал Сауд, член на кралското семејство на Саудиска Арабија го напушти Сплит по само два дена одмор во Radisson Blu хотелот затоа што хотелот не можел да му обезбеди приватна плажа, објави Дојче Веле.

______________________________________________________________________________________________________

Женски тим од Саудиска Арабија на Олимпијада

  По повеќемесечниот притисок од Олимпискиот комитет, Саудиска Арабија и официјално им дозволи на жените спортистки од оваа земја да бидат дел од Олимпијадата во Лондон оваа година.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1