Tag Archives: sprej

Спреј против самоубиство?!?

На секои 80 минути, по еден американски воен ветеран си го одзема животот, а психолозите веќе говорат за т.н епидемија на самоубиства. Американската војска, во обид да ја спречи оваа “епидемија“, одобри три милиони долари за истражувања.

______________________________________________________________________________________________________

Револуционерен спреј против чиреви на вени

Со оваа болест се борат пациенти кај кои е дијагностицирано пореметување на венската улцерација. Научници од Тексас измислиле револуционерна мешавина на ќелии на кожа и протеини кои потикнуваат згрутчување на крвта.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1