Tag Archives: strazbur

Македонија платила 1,5 милиони евра за пресудите на Стразбур

Во 2010 година за Македонија се воделе 42 предмети, во 2011 нивниот број паднал на 35, во текот на ланската година биле затворени 11 предмети како целосно извршени, а на почетокот од годинава на спроведување чекале вкупно 107 предмети.

______________________________________________________________________________________________________

Македонец ја тужи „Топлификација“ во Стразбур за високите сметки

Машински инженер ќе ја тужи Топлификација пред Судот за човекови права во Стразбур, пишува Дневник. 

______________________________________________________________________________________________________

Убијците на Аркан се жалат во Стразбур

Адвокатите на Добросав Гавриќ, Милан Ѓуриќ Мики и Драган Николиќ Гаги поднесоа жалба до Судот за човекови права во Стразбур.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1