Tag Archives: sv dimitrija

Ново чудо во Св Димитрија – Икона се ислика врз сликата на Св Илија -Фото

За време на литургија верниците забележале како на една од застаклените икони се појавува светлост која подоцна се отсликала како нов лик – икона врз веќе постоечката. Ова го објави порталот за духовни вредности Премин.

______________________________________________________________________________________________________

Француски војник сонил па го изградил црквичето Свети Димитрија

Мало црквиче од камења, но со голема историја! Ретко кој знае да ја каже целата вистина, зошто и самиот дарител/ градител не ја пренесол целосно, ја сочувал тајната.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1