Tag Archives: svetec

Верувале или не: Ватикан има светец – заштитник на интернетот!

Ватикан вели, дека светецот Исидор најдобро ги одразува идеалите врз кои почива глобалната мрежа, а освен интернетот, овој светец е заштитник и на компјутерите, техничарите, како и на сите корисници кои го употребуваат комјутерот.

______________________________________________________________________________________________________

СВЕТИОТ ПРОРОК ИЛИЈА – едиствениот пророк кој на небото воскреснал жив

Свети Илија е едиствениот пророк кој на небото воскреснал жив. Тој е еден од најзначајните светци во христијанството.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1