Tag Archives: toksicen

15 год девојче во кома – поради тампон добила токсичен шок

  Петнаесетгодишната Paige Roffey од Есекс била хоспитализирана во тешка состојба поради токсичен шок кои настанал како последица на бактериско труење. Откриено било дека иако девојчето користело тампон само 4 чaса тоа довело до бактериско труење.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1