Tag Archives: topenje

Не чекаат студени зими – времето се поремети

Арктикот се топи со неверојатна брзина, научниците велат тоа ќе има сериозни последици за временските услови во Европа и САД.

______________________________________________________________________________________________________

Топење на мразот на Гренланд – што ќе не снајде

Нивото на морињата и океаните ќе нарасне за 1 метар. 1 метар…на светско ниво… Дали Амстердам би бил во друштвото на Атлантида??? Најверојатно…Стокхолм??? Можеби… 

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1