Tag Archives: трансплантација

Спасено бебе со најмалото вештачко срце

Вештачко срце со големина на мал прст одржувало во живот 16 месечно бебе околу две недели додека малиот пациент чекал трансплантација.

______________________________________________________________________________________________________

Живее без срце: Чехот Јакуб Халик стана медицински феномен!

Јакуб бил опериран од редок вид на тумор поради кој лекарите морале да му го отстранат срцето. Со операција му вградиле пумпи наместо срце. Тој е првиот преживеан по ваквиот зафат, сега чека трансплантација.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1