Tag Archives: triklosan

Хемикалијата “Триклосан“ во сапунот, повеќе штетна отколку корисна

“Триклосан“ антибактериската состојка која е присутна во голем бриј производи за лична хигиена како течните сапуни, пастите за заби и дезодорансите, би можела да му нанесе повеќе штета, отколку корист на човечкиот организам, покажуваат резултатите од новите истражувања.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1