Tag Archives: upad

Надмудрете ги хакерите – направете лозинка од 20 знаци и чувајте ја во програм кои ги чува сите пасворди

За хакерот да се ,,докопа,, до вашите лозинки потребен му е алгоритам за дешифрирање кои работи да речеме 1000 споредувања во минута, на хакерот ќе му требаат 2 до 3 часа да разбие едноставна лозинка од 5 букви пример “fpqzy”. Што поголем број на букви и знаци во лозинката толку повеќе време ќе му треба […]

______________________________________________________________________________________________________

Хакери напаѓаат, „заклучете“ ги комјутерите!

Како што крадците влегуваат во нашите домови, така хакерите во компјутерите. Начинот на оперирање на класичните криминалци го знаеме, но што е со модерните натрапници, како тие влегуваат во нашите компјутери, и како да ги спречиме.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1