Tag Archives: valuta

Во Бристол ќе се воведе нова валута – бристолска фунта

градот Бристол најави дека ќе воведе во употреба сопствена валута, бристолска фунта. Причината за ова е намелента доверба во банките како и последниците кои граѓаните во Велика Британија ги чувствуваат од должничката криза во зоната на еврото.

______________________________________________________________________________________________________

Четири града кои покрај официјалната имаат и своја валута

Доколку сакате да доживеете нешто ново, одете во еден од четирите града во Северна Америка каде освен државните долари имаат и сопствена валута.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1