Tag Archives: vesterki

Рехабилитирани 816 „вештерки“ кои биле спалени на клада

Надбискупот Бамберг во Баварскиот предел Лудвиг Шик, рехабилитирал 816 „вештерки“ по повод одбележување 1000 годишнина од основањето на оваа надбискупија.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1