Tag Archives: zvuk

Тајниот живот на растенијата: Научниците открија растенијата комуницираат!

Растенијата на звук одговараат со „треперење“ и така комуницираат помеѓу себе. Не ова не е научна фантастика туку резултат од истражувања кои ги направиле научници од западна Австралија.

______________________________________________________________________________________________________

Научниците измислија направа која со звук гаси оган – Видео

Замислете нова технологија која што со помош на звучни бранови може да гасне пожари. Ова им успеа на луѓето од Американската агенција за развој на новите технологии.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1