Топланите дадени под закуп за 1 милион евра – Tоплификација нема да не грее веќе


parnoРегулаторната комисија за енергетика одлучи скопјани да ги грее „Балкан Енерџи Груп“, за Што е потпишан договор со „Топлификација“ за закуп на основните средствата потребни за производство на топлинска енергија

Новиот носител на лиценца има обврска да инвестира во основните средства износ во висина на годишната амортизација на основните средства со цел вредноста на истите да не се намалува и да ѝ плаќа закупнина во висина на одобрениот принос на капитал за оваа дејност. Во согласност со постојните акти на Регулаторната Комисија за енергетика изнесува околу 1 милион евра на годишно ниво.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1