Училишните табли, кредата и сунѓерот заминуваат во историја


Интерактивните табли, кои им беа доделени на основните и средните училишта во Република Македонија кои се донација од Македонски Телеком, се веќе поставени во објектите каде што се одржува наставата и тековно се употребуваат.

EE60116B2A86BF499CBAF1E338F08F10Доделени се 66 табли, од кои 54 на основни и 12 на средни училишта. Обуката за нивно користење ја поминале околу 130 наставници.

“Предноста на интерактивните табли  во однос на класичните  е што ова помагало може да функционира како компјутерски екран осетлив на допир. Со користење на интерактивните табли ќе се подобри наставата по сите предмети”, изјави министерот Кралев.

Интерактивната табла е образовно помагало, кое што им овозможува на професорите лесна презентација на дигитални содржини при спроведувањето на наставните програми.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1