Вардар се излеа во градот – поплавено близу автобуската и куќи во Велес (Фото)


Според информацијата од Регионалниот центар за справување со кризи, поплавено е во Бавчите кај мостот на Вардар кај Башино село, во областа Шорка на влезот во градот, во Градскиот парк и месноста Бентот на Вардар над Градскиот парк.

Во Велес, Вардар исто така се излеа и близу автобуската станица, односно по централниот тек низ градот.Поплавен е и долниот дел од кејот на Вардар од левата страна на Велес и само мал дел од еден угостителски објект, лоциран веднаш до Вардар.

Foto - Think.mk

Foto – Think.mk

Foto - Think.mk

Foto – Think.mk

Foto - Think.mk

Foto – Think.mk

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1