Видео: Ај-фон преживеа пад од 304 метри


Компанијата G-Form која произведува заштитна опрема за мобилните телефони и за Ајфоните има навистина интересни начини за тестирање на новите производи. Овој пат изведоа навистина екстремен тест.

Во тестот учествува Гери Конери, изведувачот на скокови со падобран, кој учествуваше и на отварањето на Олимписките Игри. Конори спуштајќи се со падобран во Швајцарија, го носел Ај-фонот со него. Кога бил на висина од 304 метри го испуштил и тоа со вклучена камера. Падот на Ај-фонот е снимен, а Ај-фонот го преживеал падот.
И овој тест на G-Form се покажал како успешен. Предходниот тест беше поинаков. Ај-фонот бил користен како пак во хокејарски натпревар.

Tags: , , ,

Ристе Kaратановски

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1